Vuelta

Vuelta Sport Wielrennen Jenne Klasens
Peloton in Assen

’Twee grote panoramafoto’s springen eruit’
De Asser fotoclub Afovera riep het vorig jaar vol overtuiging:in het najaar zouden de mooiste foto’s die de club maakte van de Drentse start van de Vuelta tentoongesteld worden. Het werd wat later, maar sinds vandaag zijn de foto’s dan toch echtte zien, bij de Rabobank inde Triade. Jenne Klasens van de werkgroep sport vertelt.

Door Esther van der Meer
Jullie zijn in de wielen gereden?
“Het probleem was: we hadden geen lijsten. Die waren dit najaar allemaal in gebruik. Een groot aantal
voor de Foto Manifestatie Drenthe in Hoogeveen en de rest voor privé-tentoonstellingen. Woensdag hebben we alle lijsten teruggekregen. We zijn meteen begonnen de foto’s in te lijsten en de tentoonstelling in te richten. Vanaf vandaag zijn ze te zien.”
Hoeveel foto’s zijn er te zien?
“Tussen de vijfendertig en de vijfenveertig. Twee panoramafoto’s springen eruit: we hebben twee lijsten gekregen van 35 centimeter bij 1 meter 50.Dankzij die lijsten hebben we deze foto’s extra groot kunnen afdrukken.”
Is er nog ruzie in de club geweest over wie die ereplaatsen mocht krijgen?
“Nee hoor, dat hebben we democratisch opgelost. Niet iedereen heeft bovendien panoramafoto’s gemaakt. Er waren er drie in de race. Eentje moest afvallen. De fotografen die niet tot de kanshebbers behoorden, hebben besloten welke foto’s het zouden worden. Want anders weet je wel hoe het gaat: ik vind mijn eigen foto ook altijd het mooist. Maar zo zijn we er goed uitgekomen.”
Assen is de enige stad die de foto’ste zien krijgt?
“Dat denk ik wel, of er moeten zich nog meer gegadigden melden. De foto’s zijn eerst tot en met eind maart te zien bij de Rabobank. Daarna verhuizen ze naar de expositieruimte van het stadhuis. Die tentoonstelling is te zien vanaf begin mei. Waarschijnlijk blijven de foto’s hangen tot eind juni. Maar daar moet ik nog over met de gemeente in gesprek.”
De toegang is gratis?
“Uiteraard. Iedereen kan gewoon binnenlopen.”

Roelof Rutgers met zijn panoramafoto (Foto: DvhN/Duncan Wijting)

Foto: Roelof Lutgers met zijn panoramafoto van de Vuelta.