Mont Blanc (Het verhaal)

Top Mont Blanc Alpen Jenne Klasens

De Top


Voorwoord
Met foto’s kun je heel veel laten zien en zeggen, je kunt een bepaalde sfeer creëren, een gevoel, maar die iedereen toch op z’n eigen manier kan interpreteren. Maar een weergave geven van het gevoel dat je hebt als je boven op de Mont Blanc staat samen met je vader, waar je jaren naar toegeleefd en gewerkt hebt, is niet in woorden en beeld vast te leggen. Toch hebben we met dit boek een poging trachten te doen, waarbij we geprobeerd hebben iets van onze ervaring en vooral beleving over te brengen. In ieder geval heeft het hele mooie plaatjes opgeleverd die naar ons inziens in ieder geval al de moeite waard zijn.

“Pap en nu nog de Mont Blanc” Dit waren de woorden van Evelien op de top van de Allallinhorn (4027) in 2002. We spraken op deze berg af dat we samen een keer de Mont Blanc (4810) zouden gaan beklimmen. Dit boek probeert een indruk te geven hoe wij ons doel hebben bereikt. Op 11 september staan Evelien en ik om 9.45 uur op de top van de hoogste berg van de Alpen.
Een speciaal dankwoord voor Anneke is wel op zijn plaats. In de voorbereiding heeft zij mij altijd ondersteund. Als ik aan het trainen was moest er altijd op de meest rare tijden nog gegeten worden. Nooit een onvertogen woord als ze ons naar een startpunt van een dagtocht bracht of aan het eind van de dag weer op moest halen. Na elke training met de mountainbike alle bemodderde en bezwete kleren weer uitwassen. Het sociale leven op een laag pitje zetten.